banner header03

IHI aanvraagronde 8 opent binnenkort

Aanvraagronde zeven sluit op 22 mei 2024. Over enkele maanden opent Innovative Health Innitiative (IHI) de inschrijving voor nieuwe aanvragen voor financiering. Dit is de achtste aanvraagronde van IHI. De conceptonderwerpen waar aanvragen voor kunnen worden ingediend, zijn al bekend.

Inmiddels heeft Innovative Medicines Initiative, het Europese samenwerkingsverband dat onderzoek en innovatie op het vlak van gezondheidszorg faciliteert en bekostigt, samen met voorloper IMI al zeven aanvraagrondes voor subsidie achter de rug. De achtste ronde start binnenkort. De volgende onderwerpen voor een aanvraag staan op de planning:
• Een stadsgerichte aanpak om de cardiovasculaire sterfte in Europa terug te dringen
• Nieuwe eindpunten voor artrose door toepassing van big data-analyse
• Het modelleren van regelgevende sandbox-mechanismen en het mogelijk maken van de inzet ervan om baanbrekende innovatie te ondersteunen
• Patiëntgerichte klinische onderzoeken met behulp van digitale gezondheidstechnologieën

Interesse om met uw bedrijf mee te dingen naar een subsidie door IHI? Subsidieaanvragen kunnen ingediend worden door consortia bestaande uit minimaal 3 onafhankelijke entiteiten uit de verschillende EU-lidstaten of geassocieerde landen. Er worden zowel single-stage als two-stage calls gelanceerd. Om een subsidieaanvraag te kunnen doen, moeten bedrijven lid zijn van een brancheorganisatie, zoals FMed voor medische technologiebedrijven.

Meer informatie over aanvraagronde 8 vindt u hier.

Over IHI
Innovative Health Initiative (IHI) heeft tot doel gezondheidsonderzoek en innovatie te vertalen in reële voordelen voor patiënten en de samenleving, en ervoor te zorgen dat Europa voorop blijft lopen op het gebied van interdisciplinair, duurzaam, patiëntgericht gezondheidsonderzoek. Bij gezondheidsonderzoek en -zorg zijn steeds meer uiteenlopende sectoren betrokken. Door projecten te ondersteunen die deze sectoren samenbrengen, wil IHI de weg vrijmaken voor een meer geïntegreerde benadering van de gezondheidszorg.
IHI is een partnerschap tussen de Europese Unie en Europese brancheverenigingen die de farmaceutische, medische technologie-, biotechnologie-, digitale gezondheidszorg- en vaccinindustrie vertegenwoordigen: COCIR, EFPIA, EuropaBio, MedTech Europe en Vaccines Europe.
Lees hier meer over IHI.

Bron: IHI