banner header03

Susanne van Tiggelen benoemd tot nieuwe clustervoorzitter DISW bij FMed

Susanne van Tiggelen is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Federatie van Medische Technologiebedrijven (FMed) in het cluster Diabetes, Incontinentie, Stoma en Wondzorg (DISW). In deze rol gaat zij zich inzetten voor de belangen van de leden binnen het cluster en zal zij de directe gesprekspartner zijn van de overheid en de koepelorganisaties binnen de gezondheidszorg . Met haar zorgachtergrond zal zij dit altijd doen met het patiëntbelang voorop. Zij volgt Paul Ummels op die de voorzittersrol van 2020 tot en met 2022 heeft vervuld. Van Tiggelen zal het voorzitterschap combineren met haar fulltimebaan bij Mediq waar zij General Lead Public Affairs & Health Care Insurers is.

Medische Speciaalzaken die verenigd zijn binnen het cluster DISW leveren medische hulpmiddelen en diensten aan patiënten en zorgprofessionals en voorzien hen hierbij van persoonlijk advies, instructie en begeleiding. Van Tiggelen is sinds 2014 betrokken in het cluster DISW en vormt door haar intensieve betrokkenheid bij de kwaliteitswerkgroepen hulpmiddelenzorg vanuit VWS, V&VN en de adviesraad SEMH een bekend gezicht in het zorgveld.

Luc Knaven, directeur FMed: “Ik ben blij Susanne van Tiggelen de rol van voorzitter op zich gaat nemen. De afgelopen jaren heb ik veelvuldig met haar samengewerkt en ik ben ervan overtuigd dat zij haar jarenlange ervaring binnen FMed en daarbuiten kan inzetten om de zorg te verbeteren en betaalbaar te houden zonder kwaliteit in te leveren. Ze is iemand die weet wat er speelt en de belangen van de zorghulpmiddelenleveranciers als geen ander kan vertegenwoordigen, zonder de patiënt, de zorgprofessional en de zorgverzekeraar uit het oog te verliezen.

Meer dan het leveren van zorghulpmiddelen
Van Tiggelen heeft ruim 30 jaar ervaring in de zorg. Ooit startte zij haar carrière in Rotterdam als wijkverpleegkundige en docent verpleegkunde in de thuiszorg. De ervaring aan het bed en haar intrinsieke motivatie om de juiste zorg aan de patiënt te leveren, zijn haar belangrijkste drijfveren om de voorzittersrol op zich te nemen.

“Het leveren van de juiste zorghulpmiddelen is meer dan patiënten en zorgverleners voorzien van de juiste medische hulpmiddelen en technologie”, zegt Van Tiggelen. “Innovatieve oplossingen kunnen ook heel waardevol zijn om mensen met een chronische ziekte of aandoening meer zelfstandigheid of betere kwaliteit van leven te bieden. Daarnaast is het essentieel om de druk op de zorg en de maatschappij (op lange termijn) te verlichten. Want door de juiste medische hulpmiddelen en innovatieve zorgoplossingen in een vroeg stadium in te zetten, kan er veel druk op de zorg worden voorkomen.”

Over FMed
FMed is een actieve brancheorganisatie die in de volle breedte opkomt voor de belangen van haar leden. Het werkveld van de brancheorganisatie strekt zich uit van wet- & regelgeving, vergoeding & financiering, juridische ondersteuning, algemene- & politieke belangenbehartiging en economisch onderzoek, tot de toepassing van algemene voorwaarden. De brancheorganisatie is een directe gesprekspartner van de overheid en heeft intensief contact met vele koepelorganisaties binnen de gezondheidszorg. De brancheorganisatie heeft 140 aangesloten producenten, importeurs, leveranciers en ontwikkelaars, variërend van MKB tot multinational.