banner header03

online sessie WGBO, AVG en medisch beroepsgeheim

Op 14 oktober heeft FMed een online sessie georganiseerd voor bedrijven die, in het kader van de levering van zorgactiviteiten, te maken hebben met de registratie van persoons/patiëntgegevens. Op grond van de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) zijn zorgverleners verplicht een medisch dossier bij te houden.  Hierbij is het niet altijd duidelijk welke wetgeving van toepassing is op welke activiteit.

De hoofdregel voor het bewaren van medische dossiers staat in de WGBO. Daarnaast kan de AVG van toepassing zijn, het medisch beroepsgeheim, de WKKGZ en de eisen die zorgverzekeraars stellen.

Onder leiding van advocaat Bob van der Kamp zijn deelnemers geïnformeerd over het toepassingsbereik van de verschillende wetten, de grondslagen voor verwerking van persoonsgegevens en de verplichtingen in het kader van bewaartermijnen en het medisch beroepsgeheim. De presentatie kunt u hier terugvinden.

Heeft u interesse in een online sessie over een specifiek onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.