banner header03

FMed, Federatie van Medische Technologiebedrijven

FMed is een actieve brancheorganisatie die in de volle breedte opkomt voor de belangen van haar leden. Het werkveld van de brancheorganisatie strekt zich uit van wet- & en regelgeving, vergoeding & en financiering, juridische ondersteuning, algemene- & politieke belangenbehartiging en economisch onderzoek, tot de toepassing van algemene voorwaarden. De brancheorganisatie is een directe gesprekspartner van de overheid en heeft intensief contact met vele koepelorganisaties binnen de gezondheidszorg.

De brancheorganisatie heeft 140 aangesloten producenten, importeurs, leveranciers en ontwikkelaars, variërend van MKB tot multinational. Het leveringsprogramma van de aangesloten bedrijven loopt uiteen van medische software, implantaten, disposabels, medische hulpmiddelen tot hightech medische apparatuur.

Bedrijven met gelijksoortige productenprogramma's participeren gemeenschappelijk binnen clusters. Deze clusters zijn opgezet vanwege de behoefte bij veel bedrijven aan regelmatig bilateraal overleg met concurrenten/collega's over de ontwikkelingen of knelpunten in de markt. Dankzij de clusteraanpak in combinatie met werkgroepen kan de branchevereniging slagvaardig optreden bij relevante ontwikkelingen.